Home Werk Exposities Over Dik Contact Ex-exposities Lopende exposities Aankomende exposities

Tijd en evenwicht

Wanneer: 26 en 27 september 2020

Een expositie van zeven kunstenaars in Kerk Heesselt, te weten Nellie de Mulder, Maud Akkermans, Patrick van Raalten, Cor Litjens, Ad Arma, Hans Vernooij en uiteraard Dik Kusters.

Waar: Kerk Heesselt
Kerklaan 6
4063 CV Heesselt


Expositie in de Dikke Toren

Wanneer: 5 juli tot 20 september 2020
Openingstijden: op locatie aangegeven.

Dik legt als rasechte Betuwenaar graag de schoonheid vast van wat nog over is van de oorspronkelijke Betuwse uiterwaarden. Met name het wassen en afnemen van het hoge water in de wintermaanden maakt de interactie tussen land, licht en water van het rivierenlandschap tot een adembenemend schouwspel.
Dik werkt voornamelijk in een zelf ontwikkelde spat-techniek.

Entree voor de toren bedraagt € 2,-.
Naast de expositie kunt u ook de toren beklimmen en genieten van het prachtige uitzicht. (Er is een kleine kans dat door gebrek aan vrijwilligers het niet mogelijk is de toren te bezoeken.)


Expositie in de oude school

Wanneer: Elke zondag in juli 2020

Dik legt als rasechte Betuwenaar graag de schoonheid vast van wat nog over is van de oorspronkelijke Betuwse uiterwaarden. Met name het wassen en afnemen van het hoge water in de wintermaanden maakt de interactie tussen land, licht en water van het rivierenlandschap tot een adembenemend schouwspel.
Dik werkt voornamelijk in een zelf ontwikkelde spat-techniek.
Deze expositie werd mede mogelijk gemaakt door Stokerij Lubberhuizen.

Achtergronden bij het werk en deze expositie zijn onlangs in de Gelderlander gepubliceerd.


Itinerant exhibition: selection from Fabriano in Aquarello

Wanneer: 2019

Een selectie van de werken die geëxposeerd zijn tijdens de internationale kunstconventie Fabriano in Aquarello in Italië reist dit jaar door dat land - het werk hieronder reist mee. De hele catalogus vindt u hier - het bewuste werk staat op pagina 18.


Galerie de Tuinkamer

Wanneer: 23 augustus t/m 12 oktober 2019

Openingstijden: vrijdag en zaterdag, 10:00 - 17:00 - daarbuiten op afspraak met de gallerie.

Het rivierenlandschap is Dik Kusters aan het hart gebakken. Met name het wassen en afnemen van het hoge water in de wintermaanden maakt de interactie tussen land, licht en water van het rivierenlandschap tot een adembenemend schouwspel. Om deze wisselende vergezichten vast te leggen ontwikkelde hij zijn eigen spattechniek. Op speelse wijze geeft hij een bijzondere impressie van een landschap dat constant aan verandering onderhevig is.Waar: Galerie de Tuinkamer
Wilsonstraat 61
2131 PM Hoofddorp


Een kerk vol mensen

Wanneer: 28 en 29 september 2019

Dit weekend zit het kerkje van Heesselt vol bijzondere ‘mensen’. Ze bestaan uit klei, pallethout, steen, schoenen en takken. Als u op zaterdag en zondag door West Betuwe onderweg bent van atelier naar atelier is een bezoek aan de kerk in Heesselt zeker de moeite waard. De fantastische figuren in de kerk nodigen u uit om er uw eigen verhalen bij te fantaseren. Ze zijn gemaakt door Hans Vernooij, Ans van den Hurk, Soraya van Houwelingen, Peter Schipper, Carla Wiersma, Chris Rodenburg en Dik Kusters, die de afgelopen weken hun verbeelding loslieten op het thema: Een kerk vol mensen.

Koffie en thee staan klaar. En de toren kan beklommen worden. Ook kunnen er elders in de omgeving verschillende atteliers bezocht worden.

Waar: Kerk Heesselt
Kerklaan 6
Heesselt


Ode aan de Linge

Wanneer: 8 t/m 10 juni 2019

De Waterspieghel

Iedere rivier verdient een ode. Rivieren van de regio hebben het land vormgegeven. Met het stijgen van het water heeft het resten nagelaten. De vorm van het landschap is dus afhankelijk van de waterspiegel - zowel in ontstaan als in de toekomst. Bij Ode aan de Linge heb ik de waterspiegel willen visualiseren


5 mei manifestatie 2019

Wanneer: 5 mei 2019

De Betuwe bloeit

Uit de bloesem komt het zaad wat zich uitstrooit.
Mijn boon met zaad wat zich uitstrooit als metafoor voor de vrede.
“ Wie vrede zaait zal vrede oogsten”.

Waar: Kerk Heesselt
Kerklaan 6
Heesselt


Ward's Art

Wanneer: 1 februari tot en met 1 mei 2019

In deze periode is werk te zien bij Ward's Art.

Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag, 10:00 - 17:00. Vrijdag tot 21:00.

Waar: Ward's Art
Dijkje 5-7
3771 BN Barneveld


Fabriano in Aquarello

Wanneer: 25 t/m 29 april 2019

Kunstconventie in Fabriano, Italië; Dik doet mee op uitnodiging van de International Watercolor Society.


Art Eindhoven

Wanneer: 13 en 14 april 2019

Maak kennis met vele kunstenaars; Dik zal op deze beurs aanwezig zijn.

Openingstijden: 11:00 - 17:30

Waar: Klokgebouw Eindhoven
Philitelaan 50
5617 AB Eindhoven


Alles uit het atelier - expositie

Wanneer: 13 december 2018 tot en met 7 januari 2019


Dit is een gezamenlijke expositie met kunstenaarsvereniging Werkplek. Hier zal werk van verschillende kunstenaars te zien zijn - ook van Dik Kusters. Voor exacte openingstijden, zie de website van Zinder

De vernissage van deze kunstmanifestatie was op zaterdag 15 december om 12.30 uur in Zinder Tiel. Met muziek van Dijan en David (piano en saxofoon)

Waar: Zinder
Rechtbankstraat 1
4001 JR Tiel


Ode aan de Linge

Kunstmanifestatie

Wanneer: 17 juni t/m 22 juni 2018

Het Lingepark is een in English Style ontworpen wandelpark met uitzichten op Linge, watertoren, brug en kerktoren. In de toekomst kan dit unieke park onderdeel worden van een gevarieerd "Lingerondje". Een wandelroute die via de Heemtuinen-Koppelsedijk-Trichtse voetpad-Spoorbrug-Lingedijk nu al te belopen is. Kunst is bij uitstek geschikt om een andere manier van kijken te bevorderen en kan daarmee de bijzondere beleving van de natuur in het buitenhart van Geldermalsen zichtbaar maken.

Waar: Lingepark
Achter 't Veer
Geldermalsen


Kunst onder de Bomen

Wanneer: 22 april tot en met 3 juni 2018

In het Willibrordusbos op Landgoed Vilsteren wordt voor de derde keer een kunstmanifestatie georganiseerd. Kunst gaat de interactie aan met de natuur.

In samenwerking met de basisscholen van Lemelerveld, gesteund door diverse fondsen en sponsoren, kunnen grote en kleine mensen 6 weken lang terecht in een bos vol verrassingen. De expositie is een verassende zintuigelijke ontmoeting met kunstobjecten in de natuur; schoonheid, zon, licht, donker, bomen, wind regen, mos, geur van aarde, stilte, aanraken, doorkruipen, ritselen, verstoppen; alles doet mee aan een onvergetelijke ervaring.
Meer informatie over het product van deze expositie vindt u onder 'beeldende kunst'.

Waar: Kaasboerderij Heileuver (ingang expositie)
Dalmsholterdijk 17
8146 BP Dalmsholte


Tour de Waal

Wanneer: 5 mei 2018

De kerk van Heesselt wordt omgetoverd tot ‘kunstoase’. Gerenommeerde kunstenaars Guusje Kaayk, Hans Vernooij, Darja Vos, Soraya van Houwelingen en Dik Kusters tonen hun visie op vrijheid. Ook zullen kunstwerken van de overleden initiatiefneemster van Tour de Waal, Joyce Bloem, getoond worden. Schrijvers en dichters Marion Bloem (zus van Joyce Bloem), Jannie Regnerus (o.a. schrijfster van het boek Nachtschrijver), Thom Ummels en Marcel Vaandrager zullen voordragen uit eigen werk. Dit alles wordt omlijst door musici Bert van den Brink (orgel), Alan Purves (slagwerk) en Corrie van Binsbergen (jazzgitarist). Rond 12:00 uur gaat de Tour de Waal bij de kerk van start met klokgelui en een toespraak van burgemeester Harry de Vries. De hele middag is de kerk open en kan de toren beklommen worden. Fietsroutes liggen in de kerk. Oranje linten leiden van het kerkje naar de theetuin River Lounge. Vandaar kun je opstappen op de pont naar Rossum.

Waar: Kerk Heesselt
Kerklaan 6
4063 CV Heesselt


KV Werkplek in Zinder

Wanneer: 16 tot en met 30 december 2017

Aan deze ledenexpositie doen 31 leden mee. Ze laten hun nieuwste werk zien. Het betreft zowel twee dimensionaal als ruimtelijk werk. De leden van de kunstenaarsvereniging komen niet alleen uit Tiel, maar ook Arnhem, Utrecht en andere plaatsen in de regio. De opening wordt door pianospel omlijst.

Waar: Zinder
Rechtbankstraat 1
4001 JR Tiel


Nationale kunstdagen

Wanneer: 11 en 12 november 2017

Openingstijden: 11:00 - 17:30

Bij uw bezoek aan de Nationale Kunstdagen geniet u van kunst van ruim 200 kunstenaars. Niet alleen schilderijen zijn goed vertegenwoordigd: U vindt ook sieraden, textielkunst, brons, keramiek, fotografie en nog veel meer. Er is dus voor ieder wat wils!
U kunt gratis parkeren op één van de 1.200 parkeerplaatsen die rondom de Beursfabriek zijn gesitueerd.

Waar: Beursfabriek
Symfonielaan 5
3438 EX Nieuwegein


3 x 3 Heesselt

Cultureel centrum Kerk Heesselt

Wanneer: 23 en 24 september 2017

Openingstijden: 11:00 - 17:00

Cultureel centrum Kerk Heesselt heeft kunstenaarsgroep 3x3 Heesselt bereid gevonden om in diverse kunstuitingen hun visie te geven op kerk en omgeving. De groep is een gelegenheidssamenstelling die op een speciale manier tot stand is gekomen. Drie kunstenaars uit de directe omgeving hebben elk een kunstenaar van buiten de Betuwe gevraagd die vervolgens weer iemand anders uitnodigde. Met als resultaat 3x3 kunstenaars die zich hebben laten inspireren door de kerk in Heesselt.

Waar: Kerk Heesselt
Kerklaan 6
4063 CV Heesselt


Naar Buiten!

Cursus landschappen tekenen of schilderen

Wanneer: vanaf 9 juni 2017

3 lessen in De Plantage

Hoe laat: 13:00 tot 16:00

Kosten: €70,-- incl. btw.

Als het weer het toelaat, gaan we buiten tekenen of schilderen. Bij slecht weer gaan we binnen aan de slag. Kunstenaar Dik Kusters leert je kijken naar het landschap en de mogelijkheden die dat voor je werk biedt. Hij begeleidt op zijn rustige manier iedereen individueel. De Plantage heeft tekenborden of veldezels, maar neem je eigen teken- of schildermateriaal mee.
Inschrijven via de site van De Plantage.

Waar: De Plantage, attelier 1
Kleine Plantage 1a
4001 RP Tiel


Ode aan de Line

Kunstmanifestatie

Wanneer: 18 juni 2017

Openingstijden: 12:00 - 20:00

Het Lingepark is een in English Style ontworpen wandelpark met uitzichten op Linge, watertoren, brug en kerktoren. In de toekomst kan dit unieke park onderdeel worden van een gevarieerd "Lingerondje". Een wandelroute die via de Heemtuinen-Koppelsedijk-Trichtse voetpad-Spoorbrug-Lingedijk nu al te belopen is. Kunst is bij uitstek geschikt om een andere manier van kijken te bevorderen en kan daarmee de bijzondere beleving van de natuur in het buitenhart van Geldermalsen zichtbaar maken.

Waar: Lingepark
Achter 't Veer
Geldermalsen


Art Eindhoven

Veelzijdige verrassende kunst

Wanneer: 8 en 9 april 2017

Openingstijden: 12:00 - 17:30

Art Eindhoven is in meerdere opzichten een unieke beurs. Een beurs met een rijk scala aan kunstwerken, een breed spectrum van kunst in grote verscheidenheid: schilderijen, beelden, foto's en veel meer. En dat alles in prachtige uitvoeringen en veel toegepaste technieken.
Bij uw bezoek heeft u ook gelegenheid kennis te maken met de kunstenaars zelf. Zij vertellen u graag over hun passies, denkbeelden, werkwijzen en meer. U zult genieten van hun werken en van hun gedrevenheid en ideeën.
Verder kunt u ook genieten van de muziek van saxofonist Rob Lamme. De catering is het hele weekend in handen van Culinice catering.

Waar: Klokgebouw 50
Strijp-S
5617 AB Eindhoven


Kunst in CHS

Wanneer: 21 april 2016 tot april 2017

Bij de kunstexpositie van CHS Solutions for Controle Information B.V. hangen deze drie werken van Dik Kusters.


Waar: CHS Solutions for Controle Information B.V.
Regulierenring 4
Bunnik


Aan het oog onttrokken

Wanneer: 4 november 2016 t/m 20 januari 2017

In samenwerking met kunstenaarsvereniging "werkplek en het archief" wordt er in het Regionaal Archief Rivierenland (RAR) de expositie 'Aan het oog onttrokken' georganiseerd.

Voor deze expositie heeft Dik Kusters het beeld De slacht gemaakt, met de volgende begeleidende tekst:

In mijn jeugd was thuis slachten van een varken of koe de meest normale zaak van de wereld. Huis aan huis werd er in Ophemert geslacht. Op de dag van de slacht werd er water gekookt en dan werd het varken uit zijn hok gehaald. Een dag eerder was het varken gekeurd op een eventuele ziekte. Vervolgens werd er met een z.g. schietmasker eerst een slagpen tussen de ogen van het varken geschoten. Dit verdoofde het varken zodat vervolgens zonder gegil en problemen de halsslagader doorgesneden kon worden.
De volgende klus was het schoonmaken van het geslachte varken. Als dat klaar was, werd het varken met de kop naar beneden aan een ladder gebonden en dit geheel werd dan rechtop gezet. En dan werd het vlees nogmaals gekeurd en verwerkt. De botten en resten verdwenen op de mestvaalt. In de herfst werd de moestuin gemest uit die mestvaalt en daarmee kwamen de botten in de grond terecht. De resten werden teruggegeven aan de aarde en aan het oog onttrokken. Die botten vind ik nu, jaren later, terug wanneer ik mijn moestuin omspit.


Dit beeld was te bezichtigen tijdens de expositie in het RAR en te koop in polystyreen of brons. Informatie hierover kunt u opvragen via de contact pagina. Via deze weg kunt u ook een verzoek doen het beeld alsnog te bezichtigen.


Waar: Regionaal Archief Rivierenland
J.S. de Jongplein 3
Tiel


Thuis is waar je hart ligt

Wanneer: 8 december - 23 (en 30) december 2016
Opening: 9 december 2016 om 15:30

Opening door dhr. D. van Oosteren

In samenwerking met leerlingen van de ISK (de Internationale SchakelKlas van het RSG Lingecollege) wordt er in Het Klooster in Tiel een expositie ingericht. In de voorruimte zullen twee beelden van Dik Kusters worden gebruikt.


Waar: Het Klooster Tiel
Sint Agnietenstraat 26
4001 NB TielIn Kunst Verbonden 2016

Wanneer: 22, 23, 29 en 30 oktober 2016

Kunstenaarsvereniging Werkplek

De opening wordt verricht door de dichter Harmen Holwerda, onder muzikale begeleiding van Annelies van Sterkenburg. Dit zal gebeuren op 22 oktober 2016 om 15:00. Zoals uit de titel mag blijken is dit een expositie waaraan meerdere kunstenaars deelnemen.
Waar: De Grote of Barbarakerk
Grote Kerkstraat 4
Culemborg


Kerk in Heesselt

Wanneer: 30 september ('s avonds), 1 en 2 oktober 2016

Tijdens en net na het jaarlijkse WaardArt event in de gemeenten Neerijnen en Geldermalsen exposeerde Dik Kusters enige werken in de kerk in Heesselt.

Waar: de Kerk in Heesselt
Kerklaan 6
4063 CV Heesselt


Expositie Grote Kerk Elst (Gld)

Rivieren en uiterwaarden - spattechniek

15 mei - 14 augustus 2016

De St. Maartenskerk is met zijn grote geschiedenis een interessante plaats om te exposeren.
In de prehistorie was er op de plaats van het kerkgebouw een openluchtheiligdom van de Bataven. In de Romeinse tijd stonden er twee Romeinse tempels: de Tempels van Elst uit de eerste eeuw na Chr. Onder en om de kerk bevinden zich nog overblijfselen die men desgewenst met een gids kan bezoeken. In de zijbeuk van de kerk is een museale expositieruimte ingericht met opgravingen.

De website van deze kerk vindt u hier.